חשוב לדעת: איך מבצעים החייאה בתינוקות עד גיל שנה?

מה עושים כשתינוק מפסיק לנשום? איך מבצעים החייאה בתינוק? למה חשוב לדעת לבצע החייאת תינוקות? האם כל אחד יכול לבצע הנשמה? סרטון הדרכה והנחיות

החייאת תינוקות היא פעולה שאף הורה לא רוצה לחשוב עליה. יחד עם זאת, מדובר במשהו שכדאי שכל הורה יידע לבצע אותה. החייאה היא פעולה שנועדה, בעת צרה, להחליף את פעילות הריאות והלב בצורה מלאכותית. המטרה של ההחייאה היא בעצם לספק חמצן ולהזרים דם אל הרקמות, המוח והלב, עד לשלב בו הלב יחזור לתפקד באופן טבעי.

כאשר תינוק לא מצליח לנשום בכוחות עצמו מסיבה מסוימת, יש לבצע בו החייאה באופן מידי, אחרת הוא עלול לסבול מנזק מוחי או גרוע מכך – לאבד את חייו ולמות.

צוות ההדרכה של מד"א (מגן דוד אדום) ריכז באתר הבית שלו טיפים שמצד אחד לא מהווים תחליף לקורס החייאת תינוקות – אבל הם ללא ספק יכולים לסייע למנוע אסונות מיותרים.

החייאת תינוקות עד גיל שנה – שלבים בסיסיים לביצוע

*חשוב לדעת – יש לבצע הנשמה רק אם עברתם קורס החייאה, אם לא עברתם קורס החייאה יש בצע עיסויי חזה בלבד ללא הנשמות.

  1. בטיחות והרחקה מגורם מסוכן – ודא כי לא נשקפת סכנה לך או לתינוק.

  2. הזעקת עזרה – בדוק: אם התינוק אינו מגיב, אינו נושם או נושם " נשימות אחרונות" הזעק עזרה – ופעל בהתאם להנחיות מוקדן מד"א.

  3. בצע 30 עיסויי חזה – באמצעות שתי אצבעות לחץ במרכז החזה. עשה זאת מהר, כלפי מטה, לעומק של 1/3 מעומק בית החזה לפחות. יש לעסות בקצב של 100 לחיצות בדקה לפחות.

  4. פתיחת נתיב אוויר – יש להביט אל הפה, לסלק גופים זרים והפרשות מפי התינוק. צריך ליישר את ראשו על ידי הטייה קלה לאחור (כאשר הפנים מופנים לכיוון השמיים). מומלץ להניח חיתול או מצע רך אחר מתחת לשכמות לקבלת תנוחה אופטימלית.

  5. הנשם שתי הנשמות – לאחר מכן המשך בביצוע 30 עיסויי חזה עד להגעת מד"א. כל הנשמה צריכה לגרום לעליית בית החזה.

מכיוון שפניו של התינוק קטנים, בעת הנשמה מפה לפה יש צורך לכסות את פיו וגם את אפו.
צריך להיזהר שלא למלא את פיו של התינוק בכמות גדולה מדי של אוויר. יש למלא רק בכמות של נשימה. גם במקרה זה מומלץ להתבונן בבית החזה לראות עד כמה הוא מתרומם. יש לבצע שתי הנשמות רצופות מפה לאף+פה.

המשך ההחייאה

לאחר שבצענו סדרה של הנשמות יש לבצע בדיקת דופק – אצל תינוקות הבדיקה מתבצעת בזרוע.
במידה ואין דופק יש להמשיך בהנשמה.

כעת עלינו למצוא את מקום העיסוי בגופו של התינוק – מתחת לקו, אותו עליכם לדמיין בין שתי הפטמות, במרחק של אצבע כלפי מטה, יש להניח שתי אצבעות.

ביצוע העיסוי – על העיסוי להיות עדין, אך יחד עם זאת לא עדין מדי. יש לבצע לחיצה של שתי אצבעות בעומק של 1.5-2.5 ס"מ. קצב העיסויים יהיה של כ-100 לחיצות בדקה.

בוריס קוזוקין, פאראמדיק ומדריך בכיר במד"א מסביר ומדגים בסרטון שלפניכם את השלבים להחייאת תינוקות:ן

לפרטים אודות קורס החייאה שנתי להורים חייגו: 073-2630011/2/3
למוקד הדרכת מד"א חייגו: *8101

מעוניינים בפרטים נוספים עבור המוצר/השירות עליהם נכתב במאמר זה? השאירו למטה פרטים ונעביר אותם לבעל המוצר/שירות