איך מכינים מרק עוף מושלם?

איך מכינים מרק עוף מושלם? כזה שיהיה טעים, בריא ומשביע? מרק שיהיה ארוחה שלמה, שיחמם אתכם בחורף וגם יתאים כמרק לתינוק לארוחת טעימות?
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק עוף וירקות הוא אחד המאכלים הכי מושלמים. הוא המאכל המוצק הראשון שתינוקות אוכלים, הוא מאכל חורפי מזין וטעים. הוא משמש גם ממש כתרופה בעיניי רבים, זה לא סתם משהו שסבתא אומרת. למרות שזה מעולם לא הוכח מדעית, חוקרים רבים הגיעו כבר לפני מאות שנים למסקנה שהמרק מסייע נגד הצטננות, עוזר במניעת מחלות. הרמב"ם בכבודו ובעצמו המליץ עליו בשעתו כתרופה לטחורים ולצרעת, וביוון גילו תגלית די מפתיעה והיא – שמרק הוא תרופה מצוינת להנגאובר (חמרמורת) קשה במיוחד. 

אבל למרות כל סגולותיו של המרק, נדמה שהוא סובל מבעיה אחת קטנה – הוא פשוט לא מספיק משביע. לרוב לאחר אכילת מרק עוף, נצטרך מנה של עוף אמיתי ואם אפשר אז עם אורז או איזו פחמימה מרגיעה ירקות וקינוח. 

כיאה למרק שנחשב למרק של הסבתות, קיבלנו טיפים לשדרוג המרק מסבתא דבוירה הנדיבה מתל אביב, שהמרק שלה הפך להצלחה מסחררת בקרב הנכדים, הילדים וגם סתם מכרים רעבים. דבוירה, שהכניסה למרק שלה כמה שינויים קטנים, הפכה אותו לארוחה משביעה של ממש, כזאת שהיא גם בריאה ומזינה וגם נוחה לאכילה וזה לא משנה בן כמה אתה. המרק נוסה על גדולים, קטנים ועל קטנטנים של ממש וכולם כאחד נותרו שבעים, מחייכים ומאושרים ואפילו אכלו תוספת גדולה במיוחד. 

הערות

את המרק ניתן להכין גם ללא עוף (בל אז הוא מרק ירקות…).
במידה ומשתמשים בעוף ורוצים לחסוך בקלוריות, כדאי להסיר את העור. הסרת העור תגרום למרק להיות פחות שמן.
המתכון שלפניכם בנוי כולו על מרכיבים טבעיים לחלוטין – ללא תוספת אבקת מרק, מלח ופלפל.
לתינוקות קטנים במיוחד מומלץ לרסק את המרק במעבד מזון או למעוך אותו היטב בעזרת מזלג.
בגיל שנה ניתן גם להתחיל לתבל את המרק בקצת מלח ופלפל.
את הפטרוזיליה, הסלרי והכוסברה, יש להוציא לפני הטחינה במידה ומציעים את המרק לילדים ותינוקות, מכיוון שהם מכילים סיבים שלא נטחנים היטב. 

מצרכים לסיר של 7-8 מנות מרק עוף

  • סלרי עלים 2-3 ענפים
  • 2 בצלים
  • מעט שמיר
  • כוסברה
  • פטרוזיליה
  • עוף
  • 3 גזרים או בטטה או דלעת
  • 2-3 קישואים
  • 3 תפוח אדמה
  • חופן נדיב של אורז/ קוואקר או גריסים (ניתן גם לשלב ביניהם)

אופן הכנה

1. רוחצים היטב את כל הירקות ומקלפים את הגזר ואת תפוח האדמה.
2. חותכים את כל הירקות לחתיכות קטנות עד בינוניות.
3. מנקים היטב את העוף.
4. מכניסים את כל הירקות והעוף אל הסיר, מכסים במים, ברתיחה מוסיפים חופן קווקאר, חופן גריסים וחופן אורז, מנמיכים את האש ומבשלים כ-90 דקות.

מעוניינים בפרטים נוספים עבור המוצר/השירות עליהם נכתב במאמר זה? השאירו למטה פרטים ונעביר אותם לבעל המוצר/שירות